Om Stöten


booked.net

Stöten i Dalarna är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning. De har länge kunnat stoltsera med den bästa och mest varierande skidåkning Sälen kan erbjuda med sina 50 nedfarter.

Stöten har också den högsta fallhöjden på 398 meter. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer.

I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Det är här många aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du den kanske bästa skidåkningen. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.

Som om detta inte vore nog utökade Stöten inför säsongen 18/19 sitt utbud av backar genom att introducera Sälens längsta nedfart. Med start från toppen slingrar sig den 3060 meter långa backen ner genom varierande terräng.

Stöten har även berikats med Mountain Lodge. En plats med restaurang, pianobar, skidbod med mera... En av våra favoriter att spendera after-skin på. De har en bra meny och fantastisk mat.
Nu har vi dessutom en nybyggd restaurang nära vår stuga på Norrskensstigen intill Kronliften som heter Bulldog Lodge. Att ha glidavstånd från restaurang och after ski till stugan är en välkommen nyhet.