Om Stöten


booked.net

Stöten blev utsedd till Sveriges bästa skidort, Sveriges bästa skidort för barnfamiljer & Sveriges bästa pist 2021

Läs gärna mer;

https://malungsbladet.se/notiser/stotens-skidanlaggning-vann-tre-priser-i-stor-omrostning/

https://www.mynewsdesk.com/se/stoten/pressreleases/hattrick-i-priser-till-stoeten-i-saelen-3083224

Stöten i Dalarna är Sälenfjällens nordligaste skidanläggning och har länge kunnat stoltsera med den bästa och mest varierade skidåkning Sälen kan erbjuda. 

Stöten i Sälen är den nordligaste skidanläggningen i Sälenfjällen och har också den högsta fallhöjden på 370 meter. Det ger en storlagen utsikt över flera svenska och norska fjäll. Här finns backar som passar alla skidåkare, från mycket lätta backar till utmanande svarta pister. För dig som vill ge dig ut i längdspåret finns 45 kilometer längdspår för både klassiskt och skate, varav 3 kilometer är elljusspår.

Vid fjällets vänstra del, vid Soltorget, ligger barnområdet med aktiviteter och lite flackare backar. Här kan du som nybörjare lära dig åka i din egen takt utan att trängas i långa liftköer.

I mitten av fjället hittar du Stötens hjärta, Stötentorget. Det är här de flesta aktiviteter och event äger rum. Vid den högra delen av fjället, på Skidtorget, hittar du den kanske bästa skidåkningen. Nedfarterna här är för dig som är lite mer rutinerad åkare och som söker fart och utmaning.

Som om detta inte vore nog utökade Stöten inför säsongen 18/19 sitt utbud av backar genom att introducera Sälens längsta nedfart. Med start från toppen slingrar sig den 3060 meter långa backen ner genom varierande terräng.

Med 49 skidbackar i varierande svårighetsgrader hittar du garanterat ditt favoritåk!